Select Page

Diversiteit & inclusie

Alweer diversiteit? Het gaat toch om kwaliteit?

Zo te horen zit je op een belangrijk punt in je beleidsontwikkeling. Vraag je je (gedwongen) af of je organisatie wel divers genoeg is en of je alle stemmen hoort? En hoe zit het eigenlijk met inclusie? Wat is het, waarom is het belangrijk, willen we het eigenlijk wel, het gaat toch goed zo? En als we het gaan verkennen, wat vraagt het van ons als leiders? Diversiteit en inclusie gaan verder dan kleur of religie. Het gaat over insluiten en uitsluiten. Over die zieke collega die zijn werk niet meer kan doen, bijvoorbeeld. Hoe gaan jullie om met verschil?

Op verzoek train ik jou en je team op de grote begrippen diversiteit en inclusie. Met theorie over nut en noodzaak maar ook gevraagde competenties en vaardigheden, breng ik mijn visie op het thema over: het is meer een cultuurverandering dan alleen een losse training. Het vraagt een andere kijk op groepen, interactie, gelijkwaardigheid, machtsverschillen. Het begint allemaal met bewustwording hierop. Ik geloof in commitment op het thema, een lange adem en vieren van kleine successen. Om te ontdekken hoe het thema bij jullie leeft, begin ik met een gesprek hierover aan de hand van een check in: wat vinden of ervaren we nu eigenlijk?

Training diversiteit en inclusie

De les heeft zeker indruk gemaakt bij iedereen, goed gedaan 😉 Nogmaals dank voor je les. Vind het mooi werk dat je doet. Dus wie weet tot ziens.

Johan van Hoek

Student Communicatie | Co-Owner Modernizers